-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mljevenu puretinu, kurkumu, 1 malu kašiku soli, tucanu ljutu papriku, kumin, peršun i luk.
Izmiješati, a zatim oblikovati ćufte.
U dubokoj tavi zagrijati dvije kašike ulja.
Dodati pureće ćufte i pržiti sa svih strana po dvije minute ili dok ne porumene.
Izvaditi pureće ćufte na tanjir i ostaviti po strani.
U istu tavu dodati dvije kašike ulja, curry, garam masalu, papriku, bijeli luk i đumbir.
Pržiti oko 1 minute.
Zatim dodati paradajz pastu i pržiti još 1 minutu.
Dodati vrhnje za kuhanje, vodu i 1 malu kašiku soli. Promiješati.
Vratiti pureće ćufte nazad u tavu.
Kada zavri smanjiti temperaturu i kuhati 30 minuta.
Poslužiti s kuhanom rižom.
Pureće ćufte
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mljevenu puretinu, kurkumu, 1 malu kašiku soli, tucanu ljutu papriku, kumin, peršun i luk.
Izmiješati, a zatim oblikovati ćufte.
U dubokoj tavi zagrijati dvije kašike ulja.
Dodati pureće ćufte i pržiti sa svih strana po dvije minute ili dok ne porumene.
Izvaditi pureće ćufte na tanjir i ostaviti po strani.
U istu tavu dodati dvije kašike ulja, curry, garam masalu, papriku, bijeli luk i đumbir.
Pržiti oko 1 minute.
Zatim dodati paradajz pastu i pržiti još 1 minutu.
Dodati vrhnje za kuhanje, vodu i 1 malu kašiku soli. Promiješati.
Vratiti pureće ćufte nazad u tavu.
Kada zavri smanjiti temperaturu i kuhati 30 minuta.
Poslužiti s kuhanom rižom.